Nya tekniska lösningar, med samma trygga och erfarna händer

SW Automatik är en väletablerad leverantör av automations- och säkerhetslösningar för den svenska tillverkningsindustrin. Vår omfattande portfölj omfattar produkter inom områden som tryck, flöde, nivå, temperatur samt luft- och vakuumteknik. Vi erbjuder även skräddarsydda lösningar som omsätter era idéer till verklighet och garanterar en trygghet och support genom start till mål.

Kundunika anpassningar

Vår passion är att omsätta idéer till verklighet! Vi erbjuder komponenter och skräddarsydda delsystem som är anpassade för Sveriges tillverkningsindustri. Produktion, lager och utveckling sker hos oss i Gävle.

Vi är stolta över vår förmåga att hantera hela produktionskedjan internt – från design och prototyper till fullskalig produktion och logistik.

produktion2
1M7A3047-1024x683
IMG_1277

Rätt slags närhet med nya möjligheter

Vi tror på kombinationen av spetskompetens och engagemang, på att kombinera det stora företagets resurser med det mindre företagets engagemang och närhet. Vi samarbetar med ledande sensortillverkare för att säkerställa högsta kvalitet och leveranssäkerhet på våra produkter, vi tror därför inte på att geografisk närhet är avgörande, utan att samarbetet och lösningen ska vara nära. Med över 60 års erfarenhet av effektiv logistik är vi en ledande leverantör av automatiserings- och säkerhetslösningar till den tillverkande industrin i Sverige.

miljo

Vårt miljöarbete

Vi jobbar aktivt med att göra en positiv skillnad i samhället genom att erbjuda innovativa tekniklösningar som främjar hållbarhet. Vi är övertygade om att det är möjligt att skapa en mer hållbar värld genom att investera i teknik som stödjer miljön och samtidigt skapar ekonomisk och social nytta. Vi arbetar aktivt med att hjälpa våra kunder att hitta hållbara tekniklösningar som främjar övergången till en mer miljövänlig framtid.

Läs mer HÄR

Snabb fakta – Vår historia

1930 – Företaget Allan Rehnström AB grundades, fokus låg från början på tvättmaskiner och foder, men snart började de rikta in sig på dysor och armatur för vätskespridning.

1951 – Företaget Stig Wahlström AB grundades, bolagets grundare Stig drevs av ambitionen att erbjuda svensk industri bästa tänkbara tekniska lösningar – en vision som än idag präglar företaget.

2003 – Stig Wahlström blev en del av av teknikhandelskoncernen Addtech AB och fick tillgång till ännu fler resurser och expertis för att kunna erbjuda ännu bättre produkter och tjänster till våra kunder.

2008 – Vi välkomnade Allan Rehnström till Addtech-familjen

2020 – Bolagen slogs samman under ett gemensamt namn – SW Automatik AB – och fortsätter att drivas av passionen för tekniska lösningar som en gång startade dessa företag.

Kvalitetstänkandet styr valet av tillverkare

Vi har många ledande leverantörer med egna utvecklingsavdelningar och söker ständigt efter nya innovativa tillverkare och tekniska lösningar. Vi är exklusiv distributör i Sverige för många världsledande komponenter, men vår främsta styrka är det breda produkturvalet och vår säljkårs gedigna applikations- och systemkunnande. Detta resulterar i god totalekonomi för våra kunder i deras konstruktioner.

Branscher vi gör avtryck i.

Vår specialistkunskap inom sensorer och vår förmåga att skapa unika lösningar gör att vi kan navigera smidigt mellan olika områden inom tillverkningsindustrin.

SE VILKA BRANSCHER VI JOBBAR MEST MED